dinsdag 5 november 2013

Recepten - Broccoli met sesamzaad, vegetarische kipstukjes met satesaus en gele zilvervliesrijst.


De kipstukjes van de Vegetarische Slager zien er echt onappetijtelijk uit. En ze ruiken ook niet zo lekker. Daarnaast zijn ze ook nog prijzig. Maar toch ben ik er van fan van! Als je de kipstukjes namelijk verwerkt in gerechten dan smaken ze erg lekker. En ik vind überhaupt de soja vleesvervangers van de Vegetarische Slager de lekkerste van alle vleesvervangers. Met name omdat het de structuur en (deels) de smaak van gewoon vlees heeft.


Vandaag maakte ik dit gerecht met de kipstukjes:


De ingrediënten voor twee personen zijn:
1 flinke stronk broccoli (bijvoorbeeld van Bio+)
150 gram zilvervliesrijst
1 pak vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager (ook in reguliere winkels te koop).
1 pot satésaus, het is het beste als je deze zelf maakt maar dat liet mijn budget deze week niet toe. 
Peper en zeezout (Herbamare)
2 theelepel geroosterd sesamzaad
1 theelepel kurkuma (geelwortel), kerrie of masala
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens de verpakking en doe de kurkuma,kerrie of masala bij de rijst in het water. Op deze manier krijg je gele rijst. Hoe meer kurkuma,masala of kerrie je erbij doet hoe donkerder de kleur rood.
2. Stoom (heeft de voorkeur) of kook (in weinig vocht) de gesneden broccoli gaar en besprenkel deze daarna met de geroosterde sesamzaadjes.
3. Bak de vegetarische kipstukjes in 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zeezout.
4. Warm de saus op in een pannetje en voeg er eventueel naar smaak sambal aan toe.


 Eet smakelijk lieve mensen. En geniet van jullie avond!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen