zaterdag 9 november 2013

Recepten - Eieren in kerrie kokossaus met zilvervliesrijst.


Oké, ik geef het toe: het ziet er echt vre-se-lijk uit! En ook onappetijtelijk en wat je verder voor negatiefs kan bedenken. Maar daar staat weer tegenover dat het lekker smaakt en ruikt.
Ik heb het natuurlijk over de eieren in kerrie kokossaus.

En omdat ik mij er verantwoordelijk voor voel dat jullie wel je dagelijkse dosis gymnastiek krijgen is ook deze foto weer gedraaid neergezet. Dus als je je hoofd nu naar rechts buigt dan komt het helemaal goed. 



In dit vegetarische gerecht zit onder andere: calcium, vitamine C, vitamine E, vitamine B6, ijzer en vitamine B12. Verder zitten er voldoende vezels in dit gerecht waardoor je darmen een goede schoonmaakbeurt krijgen. Ondanks dat je waarschijnlijk niet wilt weten hoe dat eruit ziet, is het wel erg goed voor je lichaam.

Wat heb je nodig voor dit gerecht voor 2 personen?
2 flinke preien (Bio+)
3 biologische eieren
1 blik fairtrade biologische kokosmelk. LET OP: in sommige blikken met kokosmelk, zit helemaal geen kokosmelk. Lees dus altijd even het etiket want anders word je belazerd waar je bij staat. 
150 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel kerrie
Een snufje Herbamare (zeezout)
Naar smaak sambal 
1 theelepel sesamzaadjes
2 tenen knoflook
Een snufje kaneel

Hoe maak je dit gerecht?
1. Snij de prei in willekeurige stukken en bak deze samen met de kerrie en de knoflook aan. Bak totdat de prei geslonken is.
2. Laat de 3 eieren koken tot ze gaar zijn. En kook ook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar.
3. Doe de kokosmelk bij het prei mengsel. En roer het geheel goed door.
4. Pel de eieren als ze klaar zijn en snij ze in een door jou gewenste vorm. En doe de eieren bij het prei mengsel.
5. Doe een snufje kaneel bij de kokosmelk en voeg ook naar smaak sambal en zeezout toe. 
6. Strooi voor je het eten opdient de sesamzaadjes over het gerecht heen. 

Eet smakelijk allemaal! 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen