zaterdag 2 november 2013

Recepten - Vis met Italiaanse aardappelstukjes en een wortel-erwten mengsel


Op mijn allerlaatste avond als ''flexitariër'' (voor de komende maand tenminste) heb ik extra genoten van een lekker stukje vis. Om er een feestelijk maaltje van te maken heb ik met de groenten gevarieerd in kleur en smaak.



Wat heb je nodig voor dit recept voor 2 personen?

3 grote in schil gekookte biologische aardappelen
2 middelgrote winterwortels (van Bio+)
1 halve doos erwten uit de vriezer (ook van Bio+)
2 stukken eerlijk gevangen witvis met peterselie
Italiaanse kruiden
Een halve biologische citroen

Hoe maak je dit recept?
1. Breng water aan de kook en blancheer de erwten kort in het hete water. 
2. Snij de aardappelen in vieren en bak deze kort in olijfolie, strooi de Italiaanse kruiden erover heen.
3. Rasp de winterwortels en doe het sap van een kwart citroen over de wortels. Rasp ook een gedeelte van de schil van de citroen en doe dit bij de wortels. LET OP: het is van belang dat je een biologische citroen gebruikt! Op niet biologische citroenen zitten de bestrijdingsmiddelen vaak nog op de schil en daarom zijn die niet voor consumptie geschikt (dit staat ook op de verpakking van veel niet biologische citroenen, maar niet veel mensen lezen de verpakking grondig).
4. Doe de erwten en de wortelen bij elkaar. Het ziet er dan zo uit:


5. Bak de witvis en doe er naar smaak wat citroensap overheen.

Eet smakelijk allemaal! 

p.s. Vanavond eten wij lekkere bananen pannenkoeken. Het recept daarvan komt morgen op Claire is Fair dus hou de site in de gaten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen